0405 139 000 (ma-pe 9-18)

Useimmin kysytyt kysymykset

Kuinka varaan auton?

Auton voi varata kätevästi kolmella eri tavalla:

  • Online-varauskoneella osoitteessa www.polarrent.fi (24h)
  • Soittamalla asiakaspalveluumme 0405 139 000 (9-18)
  • Lähettämällä meille sähköpostia info@polarrent.fi (24h)

Online-varauskonetta käytettäessä huomioi, että pakettiauton voit varata vain Tampereen toimipisteestä ja matkailuauton voit varata vain Oriveden toimipisteestä.

Sähköpostia luemme päivittäin, mutta ilmoitathan varauksesi hyvissä ajoin, jotta ehdimme vahvistaa sen.

Kaikissa auton varaamiseen liittyvissä asioissa voit soittaa asiakaspalveluumme milloin vain.


Mitä minulta vaaditaan vuokratakseni auton?

Pakettiautovuokrauksissa ei ole erityisehtoja tai ikärajoja autonvuokraukselle. Riittää, että sinulla on ajokortti tai henkilökortti (henkilöllisyyden todentamiseksi), vakituinen tai tilapäinen osoite Suomessa sekä hyväksyt vuokrausehtomme.

Tämän lisäksi autoa vuokra-aikana ajavilta kuljettajilta vaaditaan voimassaoleva ajokortti.

Matkailuautovuokrauksissa näiden lisäksi vaadimme kuljettajalta vähintään yhden vuoden ajokokemuksen.

Tapauskohtaisesti saatamme tehdä luottotietojen tarkastuksen ja/tai pyytää vakuusmaksua ennen vuokrauksen alkua. Varausmaksu palautetaan takaisin, mikäli kaikki sujuu ongelmitta.

Matkailuautovuokrissa varausmaksu 300,00 euroa veloitetaan etukäteen joka tilanteessa ja palautetaan vuokran jälkeen takaisin, jos auto on palautushetkellä ohjeidemme mukaisessa kunnossa.


Mikä on vuokranmaksun maksutapa?

Vuokra maksetaan autoa noudettaessa pankki- tai luottokortilla (myös Electron käy maksuvälineenä).

Emme vastaanota käteistä rahaa.

Sopimusasiakkaille myös laskutus mahdollinen.

Matkailuautovuokrauksissa varauksen yhteydessä maksettava takuu-/varausmaksu (300,00 euroa) maksetaan tilisiirtona vuokraamon tilille.


Minkälainen autokalusto käytössänne on?

Pakettiautomme ovat suosittuja Ford Transit L3H2 -pakettiautoja, vuosimalliltaan 2015.

Matkailuautomme on suosittu Fiat Carado, vuosimalliltaan 2016.

Automme ovat asianmukaisesti rekisteröity "vuokraus ilman kuljettajaa" -käyttöön ja niissä on vuokrauskäyttöön soveltuvat liikenne- ja kaskovakuutukset.


Mistä ja kuinka haen auton pakettiauton?

Päätoimipisteessämme Tampere Wanha Bensis Hervanta, Tieteenkatu 24, Tampere auto luovutetaan toimipisteen kassalta, kassahenkilökunnan toimesta. Kun varauksesi on alkamassa, mene toimipisteemme kassalle ja kassahenkilökunta luovuttaa auton käyttöösi.


Mistä ja kuinka haen auton matkailuauton?

Matkailuauto haetaan Oriveden toimipisteestä, osoitteessa Rastaantie 5, Orivesi. Kun varauksesi on alkamassa, tule toimipisteellemme. Auto luovutetaan käyttöösi vuokraamon henkilökunnan toimesta.


Kuinka palautan auton?

Auto palautetaan vuokra-ajan puitteissa samaan paikkaan, mistä se otettiin käyttöön.


Mitä minun tulee huolehtia autoa palautettaessa?

Yleissääntönä on, että palautat auton noutohetkeä vastaavassa kunnossa, joten tankkaa tankki takaisin täyteen oikealla polttoaineella, tarkista auto mahdollisten puutteiden/vaurioiden varalta ja ilmoita niistä vuokraamoon. Ota valokuvat autosta. Avaimet palautetaan huoltamon kassahenkilökunnalle. Lue tarkemmat palautusohjeet vuokrausohjeesta / vuokrausehdoista.

Matkailuautoissa auto tulee palauttaa sisätilat siivottuna, jätevesisäiliö sekä wc-säiliö tyhjennettynä ja polttoainetankki täynnä.


Voinko jättää oman autoni pihaanne vuokrauksen ajaksi?

Kyllä voit. Oman auton säilytys onnistuu veloituksetta pihallamme sillä aikaa, kun pakettiauton - tai matkailuauton vuokraus on käynnissä. Oman auton voi jättää samalle paikalle mistä vuokra-auto on otettu käyttöön.


Voinko vuokrata matkailuauton mille ajalle tahansa?

Minimivuokra-aika matkailuautolle on 2 vuorokautta, mutta muuten voit vuokrata auton juuri sille ajalle kuin sitä tarvitset. Sinun ei siis esimerkiksi tarvitse vuokrata autoa koko viikoksi, jos tarvitset autoa vaikka vain viikonlopun. Varauskone osaa laskea vuokrahinnan automaattisesti 2-7 vuorokauden vuokraukseen. Yli viikon vuokraan kysy tarjous.


Voinko mennä pakettiautolla Suomen valtiorajojen ulkopuolelle?

Ei voi. Pakettiautoja vuokraamme ainoastaan kotimaan liikenteeseen.


Voinko mennä matkailuautolla Suomen valtiorajojen ulkopuolelle?

Kyllä voit. Matkailuautolla voit ajaa pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska) alueella. Auton vieminen Suomen valtiorajojen ulkopuolelle vaatii kuitenkin vuokraamolta erillisen luvan, joten muista ilmoittaa asiasta hyvissä ajoin etukäteen.


Onko autoissa tieturva?

Kyllä on. Kaikissa autoissamme on 24h tieturva, jonka toimialueena on pohjoismaat. Tieturvan puhelinnumeron sekä tarkempia ohjeita saa asiakaspalvelustamme.


Ovatko autot siistejä / tarvitseeko minun siivota auto?

Pidämme autot siisteinä ja pesemme niitä säännöllisesti. Kuitenkaan jokaisen vuokran jälkeen emme luonnollisestikaan ehdi käydä autoja puhdistamassa, joten huolehdithan osaltasi, että auto jää siistiin kuntoon. Auton tavanomaista likaantumista suuremmat puhdistuskustannukset joudumme veloittamaan asiakkaalta. Automme ovat myöskin savuttomia.

Matkailuauto tulee palauttaa sisätilat siivottuina eli noutohetkeä vastaavassa kunnossa.


Miten vuokrahinta määräytyy?

Hinnoittelumme on selkeä. Hintakategorioita on kaksi kappaletta:

200km/vrk -vaihtoehdolla vuokraat auton edullisemmin, mutta tällöin mahdollisista ylimenevistä kilometreistä veloitetaan 0,44eur /km. Huomioi, että esimerkiksi 2 vuorokauden vuokra sisältää 400km ajoa, 3 vuorokauden vuokra 600km, viikon vuokra 1400km jne.

Vapaat kilometrit -vaihtoehdolla voit ajaa niin paljon kuin haluat.

Vuokrahintamme muuttuu myös vuokran keston mukaan. Pakettiautoissa voit valita vuokrasi myös tuntihinnoittelulla koko vuorokauden sijasta.

Varauskone laskee hinnan automaattisesti valitsemallesi vuokra-ajalle. Pitemmissä vuokrauksissa (yli 7vrk), kysy tarjous asiakaspalvelustamme.

Meillä ei ole lisämaksua esim. ulkomaille viennistä, vetokoukun käytöstä, lisäkuljettajasta, nokkakärryistä tai talvivarusteista.

Vuokrahintaan voivat vaikuttaa valinnaiset lisävakuutukset; kuten tuulilasivakuutus, omavastuun pienennys tai valinnaiset lisätarvikkeet; kuten navigaattorin-, turvaistuimen- tai kiinnitysliinojen vuokraus sekä muiden erikseen sovittavien lisätarvikkeiden vuokraus.

Vuokrasi hinta on se mitä varausvahvistus sanoo ja vuokrahinnan lisäksi maksettavaksesi jää ainoastaan käyttämäsi polttoaine. Piilokuluja ei ole.


Mikä on tuulilasivakuutus?

Tuulilasivakuutus on 5€/vrk -hintainen lisävakuutus vuokrasi ajaksi. Ottamalla tuulilasivakuutuksen vapaudut vastuusta mahdollisista tuulilasiin tulleista kiveniskemistä, halkeamista tai muista tuulilasiin kohdistuvista vaurioista vuokrasi aikana.


Mitä tarkoittaa omavastuu?

Vuokraaja on vastuussa autoon kohdistuvista vaurioista tai varkauksista omavastuun ylärajaan saakka, joka on 1000€/vahinko/vuokraus. Omavastuuta ei makseta etukäteen, vaan maksu tulee maksettavaksi vasta mahdollisen vaurion sattuessa. Asiakas voi pienentää vastuutaan (omavastuu) maksamalla hinnaston mukaisen lisämaksun. Tällöin omavastuun yläraja pienenee 500€/vahinko/vuokraus.

Matkailuautoissa perusomavastuu on 1500,00€ ja pienempi omavastuu on 300,00€.

Käytämme käsitettä "omavastuun yläraja" siksi, että asiakkaan omavastuu on sama kuin auton vaurion korjaamisesta aiheutuvat kustannukset. Emme siis veloita esim. kiveniskemästä koko omavastuuta, vaan ainoastaan korjauksesta ja korjaukseen liittyvästä lisätyöstä aiheutuvat kustannukset. Mikäli korjauskustannukset nousevat suuremmiksi kuin asiakkaan omavastuu, asiakkaan korvausvastuu ei nouse omavastuuta suuremmaksi.


Tarvitsen auton vuokralle, mutta en pääse hakemaan sitä aukioloaikojenne puitteissa. Voinko saada auton?

Vuokraamme autojamme aukioloaikojemme puitteissa eli aukioloaikojen ulkopuolinen vuokraus ei ole mahdollinen. Aukioloaikamme ovat kuitenkin laajat ja voit tarkistaa ne "Sijainti" -välilehden takaa.


Voinko peruuttaa varaukseni mikäli en tarvitsekaan autoa?

Kyllä voit.

Pakettiautojen osalta tehdyn varauksen voi perua koska tahansa puhelimitse tai sähköpostilla. Varauksen peruminen on maksutonta, jos se tehdään viimeistään 2vrk (48h) ennen vuokrauksen alkamista.

Matkailuautoissa varauksen voi perua maksuttomasti 30vrk ennen vuokrauksen alkua.

Mikäli varaus perutaan myöhemmin, veloitamme palveluhinnastomme mukaisen maksun.

Mikäli vuokraaja ei saavu paikalle noutamaan autoa eikä asiasta ole ilmoitettu, veloitamme kuluina palveluhinnastomme mukasen maksun.